Over iRobot

iRobot ontwikkelt en bouwt robots die toegevoegde waarde bieden.

iRobot is in 1990 opgericht door robotdeskundigen van het Massachusetts Institute of Technology, met de visie om praktische robots werkelijkheid te maken.


In 2014 heeft iRobot een omzet gehaald van 557 miljoen USD had het bedrijf meer dan 500 topprofessionals uit de robotindustrie in dienst, inclusief mechanisch, electro en software engineers en personeel in de bijbehorende ondersteunende functies. Op de aandelenbeurs NASDAQ worden aandelen iRobot verhandeld onder tickersymbool IRBT.


Het hoofdkantoor van iRobot staat in Bedford, Massachusetts in the Verenigde Staten. Het bedrijf heeft ook kantoren in Californië, het Verenigd Koninkrijk, China en Hongkong.


Over onze robots

iRobot heeft een aantal van de meest belangrijke robots ter wereld gemaakt.


iRobot-huisrobots: De slimme manier om het voor elkaar te krijgen iRobots huisrobots zorgen voor een revolutie in de manier waarop mensen schoonmaken, binnen en buiten. Er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen huisrobots verkocht. De prijswinnende iRobot Roomba®-robotstofzuiger was de eerste. Met de Roomba werden praktische robots eindelijk realiteit en zag de wereld dat robots een blijvertje zijn. iRobots bejubelde lijn huisrobots bestaat verder uit de iRobot Scrubbing®-vloerschrobrobot, de iRobot Braava™-dweilrobot, de iRobot Mirra™-zwembadrobot en de iRobot Looj®-dakgootrobot.


iRobot is een pionier in de robotindustrie en heeft als doelstellingen stimulatie van innovatie, voortstuwen van de robotindustrie en verbeteren van de wereld door het tijdperk van de robot aan te voeren.


iRobot steunt en stimuleert de ontwikkeling van robottechnologie en stelt daarom uitgebreide resources beschikbaar aan externe ontwikkelaars. We bieden informatie en producten voor de ontwikkeling en eenvoudige integratie van nieuwe bepakking, nieuw gedrag en nieuwe capaciteiten op iRobot-platforms. iRobot werkt samen met externe ontwikkelaars van overheden, academische instituten en kleine en grote bedrijven om innovaties te ontwikkelen en op de markt te brengen, en strijdkrachten en beschermers van openbare veiligheid te helpen hun gevaarlijk missies met minder risico's te volbrengen.


iRobots onderzoeksgroep doet spraakmakend onderzoek naar geïntegreerde robotoplossingen om te voldoen aan de hoogstaande wensen van sponsors. De onderzoeksgroep zoekt altijd naar R&D-mogelijkheden met leidende academische onderzoeksinstituten, bedrijven en andere technologische innovators, en profiteert hierbij van de opgedane ervaring als systeemintegrator. De groep stelt de allerbeste onderzoeksteams samen, bestaande uit partners uit verschillende technologiebranches.


iRobot STEM is iRobots unieke en multidisciplinaire educatieprogramma. Het programma is ontworpen om studenten te enthousiasmeren voor carrières in de STEM-vakgebieden, inclusief robotica. Het programma is bedoeld om natuurwetenschap, technologie, engineering en wiskunde (Sciences, Technology, Engineering, Mathematics; STEM) leuk te maken. iRobot STEM brengt het hele jaar door de spannende en educatieve wereld van robots naar het klaslokaal met online informatie, klassenbezoek, demonstraties en nog veel meer. iRobot ontvangt groepen leerlingen voor rondleidingen, neemt deel aan educatieworkshops en woont aan STEM gerelateerde evenementen bij om de wereld van robotica tot leven te brengen. Daarnaast kunnen leraren, leerlingen en ontwikkelaars met de Robot® Create® programmeerbare mobiele robot beschikken over een betaalbaar, vooraf samengesteld platform voor praktische training in programmering en ontwikkeling. Als oprichter en hoofdorganisator van de National Robotics Week, speelt iRobot een actieve rol bij de promotie van robotica als een van de pilaren van 21e-eeuwse Amerikaanse innovatie en laat zien dat robotica mensen kan stimuleren tot het volgen van een technologische studie.


Na meer dan twee decennia leiderschap in de robotindustrie blijft iRobot zich inzetten voor de levering van platforms voor innovatie en ontdekkingen, we gaan belangrijke partnerschappen aan om technologische verkenningen mogelijk te maken en robots te bouwen die de levenskwaliteit en veiligheidsstandaard wereldwijd verhogen.